potatis&pärlspont.blogg.se

På den här bloggen kommer du kunna följa oss i våran renovering av våran gård som är från 1800-talet och hur vi försöker återskapa gården som den en gång har kunnat sätt ut. Vi började denna resa redan 2012 men jag ska försöka få er o hänga med nu när huset börjar ta form. Ännu har vi mycket kvar. Du kommer även få följa oss i våran resa att bli självförsörjande månskensbönder.

lyckat gris släpp.

Kategori: Byggnadsvård, djuren, linderösvin

Ja nu är dom ute dom små vännerna, vi försökte släppa ut dom i förrgår (söndags) men misslyckades då vi bara hade satt fyra trådar och det hoppade tjejen rakt igenom och var på vift i 2 timmar. Jag grät nästan för var övertygad om att det skulle bli roadkill då vi har en stor väg längst byn. Där ingen håller hastighets begränsningarna. :( bu för det! Men tackvare familj och vänner kunde vi valla henne ifrån vägen dw gånger hon kutade åt det hållet. Tillslut lyckades ja få tag i henne med hjälp av ett koppel som jag lyckades få runt halsen. Sen bar Emil in henne i stallet. Ibland funderar man vilken tur man har!
 
 Nöff nöff så länge 

ingen tid och slut på surf.

Kategori: Badrummet, Barnrum/Lekrum, Byggnadsvård, Dagbok

Tiden finns knappt att uppdatera så ofta som jag velat. Men nu kommer lite bilder. För även om jag inte uppdaterar så ofta så händer det mycket. Vi har flyttat upp på övervåningen. Så nu har vi ett vardagsrum, sovrum och uno har ett eget rum!! Men har inte hunnit inreda så väl men det är väl något dom får växa fram helt enkelt. 
Vardagsrum 
 Så här kan det se ut efter Uno haft massa kompisar på besök! 
 
Mer bilder kommer komma på rummen när det blir lite mer ordning. 
 
Vårt handfat är på plats och man kan skita på toastolen uppe!! :) 
 
Ingen bra bild. Mdn väldigt orginellt kommer bli snyggt! Rören ska täckas! Vi hade väldia problem att koppla ihop handfatet. 

inget blir bara av sig själv.

Kategori: Byggnadsvård, Golv

Man lär pensla. (Linoljebaserad pigmenterad olja - drivved) 
Och pensla 
Och pensla, innan vi började måla så städade vi, skruvade bort alla skruvar och borrade hål och spikade i spik i golvet. Sen slipade vi golvet sen städade vi igen och sen målade vi. 
Och måla
 Och måla
Och nästa steg är 
 Vi han två steg sen tog färgen slut och mitt blogg inlägg.