potatis&pärlspont.blogg.se

På den här bloggen kommer du kunna följa oss i våran renovering av våran gård som är från 1800-talet och hur vi försöker återskapa gården som den en gång har kunnat sätt ut. Vi började denna resa redan 2012 men jag ska försöka få er o hänga med nu när huset börjar ta form. Ännu har vi mycket kvar. Du kommer även få följa oss i våran resa att bli självförsörjande månskensbönder.

våran övervåning just nu.

Kategori: Byggnadsvård, Renovering

Just nu ser våran övervåning ut som ett kaos men för oss är det ett helt underbart kaos för nu är det nära. I veckan kommer dom och blåser in isolering i tak och några av väggarna, och en del väggar har vi isolerat med pressad träfiberull.  
 
Det står mycket om denna isolering på nätet som ni kan fördjupa er i där men det är idag det mest och bästa miljövänligaste sättet att isolera och bäst för oss människor.  Eftersom den ä baserad helt på naturliga råvaror, det kliar inte, lätt att hantera, återvinningsbar och tar inte av jordens lagrade tillgångar.  (Det står att på många sidor att träfiberull inte dammar men det gör det när du håller på installerar det, men inge obehagligt eller farligt att andasin, och när det ligger på plats dammar det inte fast du är och petar i det) 
 
Så här skriver dom på en annan sida:
 
"Att isolera med träfiber är ett effektivt och miljövänligt sätt att spara energi. 
Träfiberisolering är en effektiv isolering och dessutom en av den renaste isoleringen som finns på marknaden, tillverkad av en energikälla som är helt förnybar: skogen! Ingen annan isolering kan konkurrera miljömässigt med träfiberisolering." 
 
Vi har valt detta då min sambo jobbat med många olika former av isolering och detta är helt klart den bästa att jobba med och är ofarlig att jobba med också och det känns ju bra att den inte är farlig för oss människor när det ska finnas innut i våra hus. Eller hur? 
Kommentera inlägget här: