potatis&pärlspont.blogg.se

På den här bloggen kommer du kunna följa oss i våran renovering av våran gård som är från 1800-talet och hur vi försöker återskapa gården som den en gång har kunnat sätt ut. Vi började denna resa redan 2012 men jag ska försöka få er o hänga med nu när huset börjar ta form. Ännu har vi mycket kvar. Du kommer även få följa oss i våran resa att bli självförsörjande månskensbönder.

get-spaning!

Kategori: Badrummet, Byggnadsvård, Dagbok, djuren

 
 
Hej igen. Igår vart det en tur till Bergby och köpa handfat, och get-spaning. Vi hittade en familj som hade jämnt och svensklantras getter ute i Bergby. Det var verkligen super kul att se alla dessa fina getter. I april ska det bli Baby-bom som det kallas när det kommer många bäbisar samtidigt. Killingar i detta fall men ändå, vi har bestämt att köpa två fina lantrasgetter som vi hämtar i april. eftersom dom saknade gen-banksbevis på sina jämnt getter spelar det ingen roll för oss. I framtiden ska vi givetvis hitta någon i Gävle trakterna som har någon av almogegetterna och genbanksbevis så vi kan föra den rasen vidare men jag vill inte frakta getter 20tals mil för den skullen. Skulle någon passera denna blogg och har just detta, Almogeget och ett genbankbbevis och vill sälja och bor inom rimliga avstånd. Hör av er! Även om vi nu bestämt oss för att köpa svensklantras denna sommar, då finns det nog plats för två almogegetter framöver! :) 
 
Men över till handfatet! Mitt bloggande har gett utdelning :) Vi har lyckats komma i kontakt med en kille som hade just de vi sökte. 
 
 
Stengods handfat från höganäs!! :) 
 
Den ni!!
 
 
Kommentera inlägget här: