potatis&pärlspont.blogg.se

På den här bloggen kommer du kunna följa oss i våran renovering av våran gård som är från 1800-talet och hur vi försöker återskapa gården som den en gång har kunnat sätt ut. Vi började denna resa redan 2012 men jag ska försöka få er o hänga med nu när huset börjar ta form. Ännu har vi mycket kvar. Du kommer även få följa oss i våran resa att bli självförsörjande månskensbönder.

stallet

Kategori: Byggnadsvård, Renovering, Stallet

Det finns historia i detta stall, här stod fakist Hästbos första häst. Det var nog inget roligt liv för hästar förr, ofta stod dom ensam på gården med endas stallkatt eller husmöss som sällskap.
Hästen roade sig med gnaga på det som fanns, dom gånger den stod inne. Detta stall är alltså väldigt gammalt kring (sent)1800-tal iallafall så de nog ett par hästar som gnagit på denna stolpe, men endå. Torftigt! 
 
Men nu är de rivning o städning inför ankomst av griasarna. Lindörösvinen som kommer om ca två veckor. Idag slet jag så svätten rann medans sonen sov, och länge sov han med så jag fick mycket gjort. Jag upptäcke att det var värre med golvet en jag trott innan, så det blev rivning. 
Golvet var mjukt och gick lätt i flisor, vilket inte kändes okej att ha som underlag för grisarna. 
Pisset o skiten har till och med frätit sönder betongen under plankorna och de mesta hade blivit jord. Så de va bara skyfla utt skiten. 
 
Någon efterbild har jag såklar inte riktigt. Eftersom jag skrubbade väggarna så vart de inge bra bild eftersom vatten stänket fick de se skitigare ut. Men får ta mer bilder när jag byggt nytt o fint golv :) 
 
Kommentera inlägget här: